ETA (Omschrijving)

ETA staat binnen de softwareontwikkeling voor (E)stimated (T)ime of (A)rrival (Verwachte tijd van oplevering). Deze term wordt ook gebruikt in de luchtvaartbranche waar u deze term waarschijnlijk van kent. ETA wordt binnen onze documentatie altijd gevolgd door een waarde. Deze waardes kunnen zijn:

 1. ETA = Onbekend
  (Het is niet bekend wat de ETA zal zijn. Er kan ook niet over worden gecommuniceerd met ons. Het simpele feit dat er een ETA is afgegeven geeft aan dat de genoemde functionaliteit zal worden gebouwd of het genoemde probleem zal worden verholpen/verbeterd.
 2. ETA = EEJJ
  (Het is niet bekend wanneer exact zal worden opgeleverd. Wel is duidelijk dat het in het aangegeven jaar zal zijn.
 3. ETA = MM-EEJJ
  (Het is niet bekend wanneer exact zal worden opgeleverd. Wel is duidelijk dat het in de opgegeven maand in het opgegeven jaar zal zijn
 4. ETA = EEJJ / wk xx
  (Het is niet bekend wanneer exact zal worden opgeleverd. Wel is duidelijk dat het in de opgegeven week in het opgegeven jaar zal zijn
 5. ETA = DD-MM-EEJJ
  (Er zal worden opgeleverd op de opgegeven datum. Een tijd zullen we nooit kunnen aangeven. U dient rekening te houden dat het in principe aan het einde van de werkdag zal zijn)
 6. ETA = Beta
  (De versie is beschikbaar voor onze betatesters. Zodra deze de versies volledig hebben doorgetest zal de versie worden uitgerold.)

Nadrukkelijk voorbehoud

Hoewel wij ons bewust zijn van het belang van het nakomen van de hierboven genoemde aankondigingen kan het altijd zo zijn dat de ETA niet wordt gehaald. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk een nieuwe ETA publiceren. U kunt geen rechten ontlenen aan gepubliceerde ETA's. Mondeling zullen nooit ETA's worden toegezegd. Er zal dan altijd verwezen worden naar het onderwerp in de Wiki.