U kunt dit document printen met de toetscombinatie 'Ctl + 'P'
(Maar doe dit alleen als het echt nodig is)


Hoe werkt de Wiki?

Wiki (Wat is de Wiki)

De wiki is de handleiding van het programma Perplex. De Wiki zal dagelijks worden bijgewerkt en uiteindelijk alle informatie bevatten die u nodig heeft als gebruiker. Mocht u onderwerpen missen verzoeken wij u dit te mailen aan waarna wij zo spoedig mogelijk deze onderwerpen zullen toevoegen. Ook als onderwerpen niet duidelijk/eenduidig zijn vernemen wij dat graag op


Wiki (Waarvoor)

In de Wiki wordt alle informatie opgenomen die voor u als gebruiker noodzakelijk is om goed met het programma Perplex te kunnen werken. De Wiki staat online (via internet te benaderen) zodat u altijd over de meest actuele informatie beschikt. Dagelijks wordt de Wiki door ons bijgewerkt.


Wiki (Onderwerpen)

  1. Zoeken
  2. Hyperlink
  3. Menustructuur
  4. Velden
  5. Functies
  6. Schermen

Wiki (Zoeken)

Zelf de structuur doorlopen

U kunt vanuit het hoofdscherm kiezen voor één van de onderwerpen en dan stapje voor stapje uw onderwerp zoeken. Rechts in het scherm staat de link naar de startpagina. Ook staat hier een 'Indexeer op titel'. Hiermee krijgt u de boomstructuur van de Wiki te zien. Door middel van de optie 'Indexeer op datum' kunt u zien op welke datum een onderwerp is toegevoegd of gewijzigd.


Zoeken via het zoekveld van de Wiki

Rechts boven elke pagina vind u een zoekveld. In dit zoekveld kunt u steekwoorden invoeren waarop de gehele Wiki wordt doorzocht (lijkt op google)

Programma declaratie: zal zoeken naar pagina's die beide woorden bevatten
"Programma declaratie": zal zoeken naar pagina's die deze woordcombinatie bevatten
"Programma declaratie" "Bestandsformaat JW303": zal zoeken naar pagina's die beide woordcombinaties bevatten


Zoeken binnen een pagina

Door middel van de toetscombinatie 'Ctrl' + 'F' kunt u een zoekveld oproepen. In chrome verschijnt dat rechtsboven en in Internet Explorer links in de menubalk. Hier kunt u dan een steekwoord (of gedeelte hiervan) ingeven waarna de ingevoerde gegevens op de pagina geel worden weergegeven. Er wordt aangegeven hoeveel items er gevonden zijn. Binnen Chrome kunt u dan met de pijltoets naast het zoekveld naar een volgend gevonden onderdeel gaan. Binnen Internet Explorer kiest u voor de button 'Volgende'


Wiki (Hyperlink)

Een hyperlink is een (stuk) tekst dat is lichtblauw is weergegeven. Zodra u met de muiscursor de link aanraakt veranderd de muiscursor in een handje. Indien u op die link klikt wordt er een ander deel van de Wiki geopend. Op deze manier kunt u naar een ander stuk informatie gaan binnen de Wiki. Een hyperlink naar een stuk informatie dat op internet is geplaatst is wordt vooraf gegaan door twee vierkantjes hyperlink. Een voorbeeld van een link binnen de Wiki is het springen naar de startpagina van de Wiki.

Om terug te keren naar de pagina waar u op de link hebt geklikt kiest u voor de button met de pijl naar links. Deze button maakt onderdeel uit van uw browser en staat helemaal links boven in het scherm.


Wiki (Menustructuur)

De Wiki kent de gehele menustructuur van uw programma. Via de hoofdpagina kunt u de menustructuur volgen. Aan het einde van de menustructuur krijgt u informatie over de schermen en de bijbehorende velden.


Wiki (Velden)

We spreken over velden zodra informatie kan worden ingevoerd. Er zijn verschillende soorten velden binnen het programma aanwezig

  1. Invoerveld
  2. Invoerveld met hulpscherm
  3. Combobox
  4. Radiobutton

Wiki (Functies)

Een functie is een opdracht aan het programma om een actie uit te voeren. Als u gaat declareren bijvoorbeeld dan wordt er door de gebruiker geen veld ingevoerd maar wordt aan het programma een opdracht gegeven een actie uit te voeren.


Wiki (Schermen)

Via de menustructuur binnen de Wiki komt u in een pagina waarin gegevens beschreven staan. Op deze pagina staat het bladerscherm (overzicht met meerdere records) en eventueel een invoerscherm (een scherm met invoervelden) beschreven met de bijbehorende kolommen en/of velden.